EL CLUB

LA NOSTRA HISTÒRIA

La Cerdanya, des de la segona dècada del segle XX, ha viscut vinculada en certa manera amb els esports d’hivern, principalment l’esquí, tot complementant-se amb altres especialitats. 

Tot va començar a les pistes de la Molina i de Font-romeu, on l’empenta del Club Excursionista de Catalunya i el Gran Hotel, respectivament, van donar l’impuls necessari per anar fomentant aquest esport. Amb tot, no és menys cert que la mateixa comarca, tot i aquesta convivència, visqué durant molts d’anys d’esquena a aquest esport. 

El dia 10 de desembre, el president comunicava que la Federació havia aprovat els estatuts, motiu pel qual, ja legalitzat, es procedí, d’immediat a fer el pla d’actuació del Club. 

Des d’aleshores ençà, han estat moltes les hores i els recursos esmerçats en favor dels esports de la neu, però també per altres disciplines. Així, cal recordar que a través del Club no pocs foren els vilatans que pogueren aprendre a nedar i patinar sobre gel gràcies a les sortides i els cursets periòdics que s’organitzaren a Font-romeu per manca d’instal·lacions a Puigcerdà. També donà acollida a d’altres especialitats, com ara muntanyisme o  altres disciplines de l’esquí. 

Era practicat, majoritàriament, per gent de fora de la contrada i, només en certs casos, cerdans propers a les pistes en gaudien. 

La creació del Club Esquí Puigcerdà l’any 1971 vindria a ser un important revulsiu en l’aspecte anteriorment apuntat. Als cerdans, sobretot als puigcerdanesos, se’ls obrí una porta per poder practicar l’esport blanc. Prova d’això és que a partir d’aleshores l’esquí s’anà popularitzant a la comarca, amb cada vegada més practicants i amb la formació d’altres clubs en poblacions veïnes. 

El Club, per raons legals, es creà, inicialment, com una secció del Club Deportivo Puigcerdà, avui Club Futbol Puigcerdà. 

 La comissió fundadora estava composta per Joaquim Bosom, Carles Loiseau, Lluís Maillo, Camil Mas, Dolors Moliner, Josep Moliner, Magdalena Reyes, Manel Ruiz i Lluís Suñé. Ells, a excepció de Magdalena Reyes i Dolors Moliner, formaren part de la primera junta de la secció, la qual era presidida per Josep Moliner. Els altres càrrecs restaren de la següent manera: vicepresident, Maillo; secretari, Bosom; tresorer, Ruiz i vocals, Loiseau, Mas i Suñé. La junta va quedar constuïda el 20 d’octubre de 1971, amb l’aprovació, així mateix, del model d’estatuts establerts d’acord amb les normes fixades per la Federació Espanyola d’Esquí. 

La tasca duta a terme després de 50 anys és molt important, i tots ens adonaríem del fet  si poguessim quantificar-la alhora. Tasca important no només pels èxits esportius aconseguits en nombroses ocasions, sinó també des del punt de vista social i de l’esport cerdà i puigcerdanès en particular. 

JUNTA DIRECTIVA

ORGANIGRAMA OPERATIU

EL NOSTRE EQUIP TÈCNIC

Esquí de Fons Competició:

GRUP A
Miquel Auladell

Esquí de fons Tecnificació:

GRUP B
Jan Raïch

Esquí de fons coordinació cursets:

Mireia Galceran

Contacta amb nosaltres per a més informació

14 + 1 =